Wijnen uit meerdere streken. In één keer afrekenen.
Mijn winkelwagen

0 items € 0,00

Alsina & Sarda Xic d Alfons 1970 Cava Brut - Penedés DO

Schrijf de eerste proefnotitie over deze wijn

Normaal: € 9,95

Nu: € 7,50

Beschikbaarheid: In voorraad

Alsina & Sarda Xic d Alfons 1970 Cava Brut - Penedés DOVerkoop per doos van 6 flessen.
iDeal, PayPal, Bankoverschrijving

Beschrijving

Het is een droge, maar rijke en volle mousserende witte wijn. Helder geel en iets groen van kleur heerlijk sprankelend.

Extra informatie

Alcoholpercentage 11,5
Bewaaradvies Nu op dronk en nog 4 jaar te bewaren
Regio Spanje Penedès
Druif / Druiven Macabeo, Parellada, Xarel-lo
Jaar Nee
Kleur Wit
Land Spanje
Lekker bij Aperitief, Visgerechten, Zachte kazen
Serveer temperatuur 10
Afsluiting Kurk
Wijnhuis Spanje Alsina & Sarda

  Alsina & Sarda Xic d Alfons 1970 Cava Brut - Penedés DO

Beschrijving

Sinds 1872 al wordt in de Spaanse wijnstreek Penedès de mousserende wijn Cava geproduceerd. Cava wordt gemaakt van de druiven xarello, macabeo en parellada en is al jarenlang in België de best verkopende mousserende wijn. 
Speciaal voor u selecteerden wij een top Cava Brut. De gerenommeerde producent Alsina & Sarda is een welbekende cavaproducent en produceert werkelijke topcava's. 

Al jarenlang brengt het gerespecteerde wijnhuis Alsina & Sarda uit de Penedés fantastische wijnen en cava’s op de markt. Uit hun fabuleuze assortiment mogen wij u nu hun werkelijke topcava aanbieden: Xic d’Alfons 1970. Het getal 1970 staat voor het geboortejaar van de zoon van de wijnmaker. Vanaf de eerste jaargang werd bepaald dat alleen de allerbeste druiven gebruikt mogen worden. 

Het is een droge, maar rijke en volle mousserende witte wijn. Helder geel en iets groen van kleur met veel mousse. Uitbundige geur, kruidig, fris en met rijpe indrukken. Krachtige mousse, droog en fris van smaak, rijk, vrij krachtig, niet strak droog maar door rijkdom vrij mild. Lange, zuivere afdronk, milddroog, fris en kruidig. Gemaakt van de druivensoorten Macabeo, Xarello, Parellada.

Serveren op 10°C als aperitief. Ook zeer goed bij visgerechten en milde kaassoorten.